vrijdag 3 april 2020

Doe opdracht om samen met je mama - papa - grote zus of grote broer uit te voeren: rijsttaart



                                                Bereiden van rijsttaart

                                Wat hebben jullie nodig?
                                                        Benodigdheden
                                                           - kant en klaar bladerdeeg
                                                           - 2 dozen dessertrijst
                                                           - 6 lp witte suiker
                                                           - 1 zakje vanillesuiker
                                                           - 4 eieren
                                                           - 6 lp zelfrijzende bloem
                                                           - 2 lp abrikozenconfituur


                                                      
                                                       Materieel
                                                           - bolkom
                                                           - eetlepel en vork
                                                           - spatel of houtenlepel
                                                           - pannenlikker
                                                           - kommetje om eieren te breken
                                                           - bakvorm en taartrooster

Hoe gaan jullie te werk?

                                                   1. Blik met dessertrijst open en in bolkom brengen


                           2. Witte suiker en vanillesuiker bij dessertrijst in bolkom brengen en roeren


                            3. Ei per ei breken, controleren op versheid en in bolkom gieten en roeren

               




4. Bloem zeefden en onder het mengsel roeren

           



                                 5. Bakvorm bekleden met bakpapier en aanprikken met een vork






                                                6. Confituur uitstrijken op bladerdeeg


                                                 7. Mengsel op bakpapier storten



                                 8. Bakvorm in oven plaatsen op 180° voor ongeveer 30 minuten



                                                       9. Controleren op gaarheid


                                                    10. Laten afkoelen op taartrooster


                Veel kookplezier en succes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten